DOROST: Druhá část letní přípravy Florbal T. K. S.

Nedávno jsme vás informovali o probíhající letní přípravě dorostu sestaveného z hráčů Turnova, Koberov a Semil. Rádi bychom v tom pokračovali a letní přípravu pro sezonu 23/24 jednou pro vždy uzavřeli. Více k tématu už prozradí trenér Tomáš Fabián: ,,Po již zmiňovaném historicky prvním společném soustředění (článek ZDE), naši borci pokračovali v halové přípravě. V rámci ní sehráli další přátelské utkání. Jednalo o zápas se soupeřem z Jablonce nad Nisou. Počátek utkání, především šlo o první třetinu, se oba týmy oťukaváli. Po naši brance Jablonec rychle dorovnal, ale poté, během druhé třetiny jsme ukázali rychlost a kvalitu a rychle jsme brankově odskočili. Ke konci utkání jablonecký sok už jen pouze korigoval výsledek na konečných 9:2 pro naše borce. V dalším utkání jsme nechali zahrát další hráče našeho týmu. V prvním zápase se na ně nedostalo a tak chtěli předvést svůj um proti týmu z nedalekého Jičína. I tento tým jako Jablonec nechybí v 1. lize dorostu pro sezonu 2023/2024. Do zápasu jsme nevstoupili vůbec šťastně a v prvních minutách jsme inkasovali branku. Po následném srovnání stavu na 1:1 soupeř opět odskočil a první třetinu jsme uzavírali za stavu 1:3. Do druhého dějství jsme naskočili a během první minuty vstřelili druhou branku. V tu chvíli by člověk řekl, že budeme na koni a hned dorovnáme. Opak je však bohužel pravdou a my jsme doslova přestali hrát a kupili chybu za chybou, což soupeř trestal a do třetí třetiny jsme nastoupili se ztrátou šesti branek. Po lehkém ,,průvanu“ v šatně jsme poslední třetinu odehráli už o dost lépe a také jsme stříleli branky. Bohužel to nestačilo a rozešli jsme se skóre 6:10 pro Jičín.
Oba zápasy a hráčské plnění povinností letní přípravy trenérskému týmu mnoho napovědělo a došlo na rozdělení hráčského kádru.
Hráči, kteří splnili veškerá pravidla a přesvědčili trenéry byli vybráni do nominace 1. ligy dorostu. Toto hráčské složení sehrálo takzvanou generálku na ligu dne 5. 9. 2023 v železnobrodské hale. Soupeřem se stal tým FBC Panthers Liberec ,,A“.  Po jasném průběhu si mix hráčů Turnova, Koberov a Semil s tímto sokem poradil vysoko 13:5. Za trenérský tým však musím podotknout, že jsme do zápasu nastoupili velmi dobře, ale poté jsme polevili. To se nám nesmí v lize stát, jinak hořce spláčeme. Moc děkujeme za fanouškovskou kulisu a věříme, že tuto sobotu 9. 9. 2023 budete všichni sledovat online neboť hrajeme v České Třebové. Snad už nám to vyjde.

Výsledkový servis letní přípravy 2023/2024 :

Florbal T. K. S. vs. TJ Sokol Starý Harcov 7:4
Branky: V. Kořínek, J. Najperk, Š. Bílek, M. Vaněk, V. Janů, D. Kyloušek, L. Křapka

Florbal T. K. S. vs. Florbal Jablonec 9:2
Branky: Drbohlav, Drbohlav, Drbohlav, Prousek, Stěhula, Drbohlav, Honzák M., Stěhula, Vaněk

Florbal T. K. S. vs. Finance Novak Fbc Jičín 6:10
Branky: Daněček, Drobhlav, Prousek, Drbohlav, Drbohlav, Drbohlav

Florbal T. K. S. vs. Fbc Panthers Liberec 13:5
Branky: Kyloušek, Kořínek, Drbohlav, Karpíšek, Janů, Křapka, Karpíšek, Kořínek, Kořínek, Kořínek, Drbohlav, Křapka, Kyloušek