FLORBAL T. K. S. – Zhodnocení první části letní přípravy a letního soustředění dorostenců a juniorů

Po měsíční pauze od skončené

sezóny 2022/2023 se sešlo třicet tři hráčů, aby se poprali v boji o zahrání si v nejvyšší dorostenecké lize. Vše zhodnotil hlavní trenér dorostuTomáš Fabián: ,,Sezóna 2023/2024 pro nás, nejen trenéry T. Jiránka a Z. Palu začala velmi brzy. Už prvního června jsme se sešli se staronovými hráči a řekli si pár pravidel k boji o 1. ligu dorostu. Poté, co hráči pravidla akceptovali, vydali jsme se na dlouhou a bolavou cestu v podobě tří tréninků týdně a k tomu samozřejmě nemůžu opomenout i individuální tréninky, neboť jak velmi rád prohlašuji: Co bolí, to roste! :o)
Po dvou měsících plné přípravy jsme se v počtu dvaceti sedmi hráčů vydali na druhou fázi letní přípravy, takzvaně halovou přípravu. Tu jsme započali prvním samostatným letním soustředěním pro dorost a juniory v historii klubu. Jako destinaci jsme si vybrali sportovní halu v Rokytnici nad Jizerou, kde nám připravili více než skvělé podmínky pro náš potřebný program a nejen týmový rozvoj.
Během tohoto soustředění jsme zapracovali na taktické stránce, herních hráčských dovednostech a také na týmovém duchu.  Myslím, že se nám vše vyvedlo řekl bych na více jak sto procent. I když jsme si vybrali termín, kdy celé dny propršelo, jediný den na počasí přeci vyšel a my jsme s klukama prošli krásu Krkonoš s převýšením přes tisíc metrů a v celkové vzdálenosti okolo dvaceti kilometrů. Především během výletu jsme zapracovali na týmovém duchu a naše milé puberťáky jsme vrátili na chvíli do krásných dětských let.
Celé naše týdenní tažení jsme zakončili přípravným utkáním s hosty z týmu TJ Starý Harcov Liberec. V tomto utkání jsme nechali zahrát všechny hráče účastnící se soustředění. V utkání bylo mnoho chyb, ale bylo zde vidět, že kluci chtějí hrát a něco dokázat. Především si vážím těch, kteří hráli srdíčkem a za každou cenu bojovali až do konce, i když to někoho dost bolelo. To, že konečný výsledek hovořil v náš prospěch bylo fajn, ale v tomto případě to nebyl náš nejhlavnější cíl.
Na závěr bych chtěl sdělit, že už první část letní přípravy pár borců nezvládlo a jejich možná lenost či nedobrá morální stránka je vyřadila ze hry o první ligu. I s tím se bohužel muselo počítat a já se svým trenérským týmem budeme upřednostňovat do budoucnosti spolehlivost a píly hráčů. Tím chci říci, že máme šikovné hráče na hokejce, ale pokud nesplní daná pravidla, do první ligy nenastoupí ač mě to bude velmi mrzet.
Věřím, že na další tři přátelská klání nás přijde podpořit mnoho fanoušků a opět vše zvládneme. Budeme se těšit. Děkujeme.

Výsledkový servis :
Florbal T. K. S. vs. TJ Sokol Starý Harcov 7:4
Branky: V. Kořínek, J. Najperk, Š. Bílek, M. Vaněk, V. Janů, D. Kyloušek, L. Křapka

fotogalerie včetně vtipných videí  ZDE
koberovský facebook: https://www.facebook.com/koberovyflorbal