DOROST T.K.S: Zápasový zpravodaj z domácího turnaje v Turnově

V současné době se blíží konec sezóny 24/25 a tak
naše kategorie mládeže nehrají už tolik častěji jako jste byli zvyklí. Kdo však hraje jedny z posledních utkání sezóny jsou naši dorostenci. Tito pod vedením Tomáše Fabiána, Tomáše Jiránka, Matěje Vaňka a Zdeňka Paly bojovali nedávno na železnobrodské palubovce a oba zápasy vyhráli a zadělali si tak na možný postup. Zda se jim to povedlo nám sdělil hlavní trenér této kategorie T. Fabián:

,,V sobotu 2. 3. 2024 jsme pokračovali v našem tažení 1. ligou dorostu. Opět jsme hráli na domácí palubovce, tentokrát ve sportovní hale v Turnově. Už zpočátku jsme věděli, že náš čekají velmi těžcí soupeři FBK Jičín a pražský klub OLYMP Florbal. Poslední tréninky jsme uspořádali v turnovské hale, aby si kluci zvykli na povrch hřiště. To přinášelo ovoce už v prvním zápase s Jičínem, kdy jsme už po dvou minutách vedli 2:0. V druhé třetině jsme ještě dvě branky přidali a vše nasvědčovalo hladkému, až nečekanému vítězství. Do poslední třetiny jsme vstoupili s velkým nadšením a trošku jsme usnuli na vavřínech. Toho využil soupeř a po vstřelení tří branek dorovnal skóre na konečných 4:4. Nechali jsme si tedy utéct tři body, místo toho jsme měli v té chvíli jistý jeden a šlo se do prodloužení v podobě nájezdů. Do nájezdů jsme šli v této sezóně už po třetí a i tentokrát jsme je vyhráli. Rozhodnutí přišlo až s devátým nájezdem, kdy uspěl gólman TKS Miky Mlejnek a vstřelenou brankou rozhodl utkání Jakub Michal Prousek.
Do druhého zápasu jsme šli s vědomím, že nám pro postup z výkonnostního koše stačí pouze jeden bod. Na remízu se ale hrát nedá a tak jsme v šatně kluky namotivovali k vítězství. Ani toto vítězství se nerodilo vůbec lehce, když si vezmete, že Olymp vybírá na každý zápas s cca 40 hráčů těch cca 15 nejkvalitnějších, nemůžeme se jim v tomto zatím rovnat. I tak jsme soupeře trápili od prvních minut. První třetinu jsme hráli vyrovnaně, ale vyhráli jsme ji 2:1. Druhou třetinu Olymp přidal a třetinu vyhrál. Do poslední třetiny jsme šli s jednogólovým mankem. Změnili jsme trošku taktiku, vybojovali si trpělivou hrou přesilovku a v této srovnal Filip Hájek na 3:3. Soupeř začal být nervózní a začal kupit chyby. Jednu z nich rychlým únikem strestal Jenda Vodháněl, který zažil na tomto turnaji premiéru neboť se jedná stále ještě o hráče z kategorie starších žáků. Stav 4:3 vydržel až do konečného hvizdu a my jsme zaznamenali tři body do tabulky. To znamenalo, že jsme se mohli pochlubit skokem na 1. místo tabulky tohoto koše, což znamená historický první postup pro turnovský dorost.
Na závěr bych chtěl hráčům poděkovat za jejich obrovskou práci a píly. Je vidět, že i když jsme tvořili v minulé sezóně páté kolo u vozu, zapracovali jsme a nyní jsme více jak plnohodnotný tým patřící do této, nejvyšší ligy v dorosteneckém věku v celé České republice. Moc děkujeme za důvěru a podporu všech fanoušků a nyní budeme věřit, že nás dorazíte podpořit i do bojů play off, kdy na nás nastoupí ve dvojzápase jeden z nejlepších týmu v ČR, Florbal Mladá Boleslav. Na postup přes Boleslav máme malé šance, ale porveme se o to. Přijďte nás podpořit 16. 3. 2024 od 18.30 do turnovské haly. Určitě se bude na co dívat.

Finance Novák FBK Jičín vs. T. K. S. TJ Turnov  4:5s.n. (0:2, 1:2, 3:0)
Branky: Drbohlav (M. Honzák), Kyloušek (Vondál), Drbohlav (Šreiber), Prousek

T. K. S. TJ Turnov vs. OLYMP FLORBAL 4:3 (2:1, 0:2, 2:0)
Branky: Kyloušek, Kořínek (Vaněk), Drbohlav (Hájek), Vodháněl (Bažant)

Sestava:
B: Bezděk, Mlejnek,
Šreiber, Vondál, Hájek, Kyloušek, Karpíšek M. Honzák, Kořínek, Vaněk(C), Daněček, Hanzl, Prousek, Drbohlav, Bažant, Vodháněl, Ducháček, Bulušek, Iker