MLÁDEŽ: Zápasový zpravodaj z víkendu 17. a 18. 2. 2024

Po lehké odmlce
se opět rozjely ligy Českého Florbalu.

Přípravka:
V sobotu 17.2. se naše týmy přípravky Kobry a Klokani zúčastnily 9. turnaje v letošní sezóně, který se konal v Jablonci nad Nisou, postupně jsme se utkali s týmy FBC Liberec, Florbal Jablonec, TJ Turnov a SCC Semily. Oba naše týmy předvedly bojovné výkony. I když většina našich hráčů je ročník narození 2017, nezalekli jsme se protihráčů mnohdy o 3 roky starších a o hlavu větších. Užili jsme si turnaj, vstřelili jsme hezké branky, ubránili spoustu soupeřových útoků a brankáři pochytali mnoho střel. Přeji všem hezké jarní prázdniny a kdo se nechystá na hory tak se těším na tréninku.

Elévové:
Elévci hráli v Semilech. Utkali se s týmy Florbal Jablonec, FBC Liberec, FBC Česká Lípa a TJ Turnov. Hodnocení podal k turnaji šéftrenér mládeže:,, Všichni hráči odjeli do Liberce pod vedením trenérů Macháčka, Kinského, Doležala a Pelikána. Trenéři stanovili hráčům, kteří se rozdělili na týmy: Vosy a Sršni určité cíle. Poslední dobou je tradicí mnoha týmů udávat kolik v mládeži vstřelili branek. Koberovské cíle jsou trošičku jiné a tedy spíše poučit se z branek obdržených. Tedy abych to shrnul, jsme velmi rádi, že si i v tomto turnaji naši borci zastříleli a vstřelili branky, ale rozhodně to v této kategorii není pro naše trenéry prioritní. Určitě bych chtěl celou kategorii pochválit za skvělou morálku a to včetně trenérů.

Starší žáci:
V dalším kole vyrazili starší žáci bojovat do Liberce a v sobotu 17. 2. 2024 odehráli další utkání. Počínání zhodnotila trenérka: Nevím, co se s námi stalo, ale všemi třemi zápasy jsme se vyloženě protrápili. V prvním zápase si nás domácí Panteři pěkně potočili. Povedlo se nám vstřelit dva góly, o kterých bychom na lavičce ani nevěděli, kdyby nezazněl hvizd rozhodčího. To rozhodně k vítězství nestačilo. Blíže jsme k němu měli s Lovosicemi, se kterými jsme se dostali do vedení 2:0. Stačila necelá minuta a soupeř nás dotáhl. Odnesli jsme si tak pouze remízu 3:3. Poslední zápas s Kadaní nebyl od prvních dvou moc jiný. O téměř měsíční přestávce nás čeká hodně práce.

Dorost:
V sobotu 17. 2. 2024 nastoupili borci T.K.S. konečně na domácí půdě v Železném Brodě a těšili se obrovskému zájmu svých fanoušků. Do prvního utkání domácí nastoupili s obrovskou vervou, kdy už při rozběhání a rozchytání z kluků čišela chuť ukázat všem jaký progres do současné doby udělali. První třetina zápasu s Jabloncem byla ještě ,,oťukávající“, ale i tak jsme ji vyhráli v poměru 3:0. Druhou třetinu jsme svůj výkon ještě zlepšili a se soupeřem si začali hrát, a to především kombinačně. Do třetí třetiny jsme tedy nastoupili s náskokem pěti branek a Jablonec přestal klást odpor. Po dalších krásných kombinačních akcích jsme přidali dalších pět branek a zápas skončil 10:1. My trenéři i hráči jsme tímto zaznamenali první vysokou výhru co se týče 1. ligy dorostu za celé dva ročníky.
Do druhého utkání jsme nastoupili proti také známému soupeři z Orlicka-Třebovska. Soupeře jsme už tento ročník několikrát porazili, ale vždy to byl vyrovnaný boj. V posledních utkáních spíše dominoval soupeř, co se týče výsledků. Věděli jsme tedy, že do zápasu musíme nastoupit opět naplno. To se nám však nepovedlo a po zbytečných chybách jsme po chvíli prohrávali 0:2. Do konce třetiny jsme dokázali snížit na jednogólový náskok pro soupeře, ale ke chválení bylo daleko. Po lehké domluvě hráčům a především po namotivování vběhl do druhé třetiny úplně jiný tým. Kluci krásně kombinovali a šlo opravdu o skvostné akce. Většina z nich byla zakončena gólově a po druhé třetině byl náhle stav pro naše borce 6:2. Třetí třetina, ale byla trošku poznamenaná tou druhou, a to, že někteří hráči byli ,,vydáni“ ze svých sil a tím začali dělat chyby. Soupeř chyb využil i za pomoci hry bez brankáře srovnal třetí třetina na konečných 6:6. Jelikož bylo třeba zápas rozhodnout, následovaly nájezdy. V těchto se skvěle zaskvěl náš gólman a i když je menšího vzrůstu nenechal si vstřelit ani branku. No a když se naopak povedlo dát Prouskovi gól, připsali jsme si i druhé vítězství. První kolo turnaje jsme tedy zakončili s pěti body. Druhé kolo odehrajeme 2. 3. 2024 ve sportovní hale v Turnově. Budeme potřebovat vaši podporu. V Železném Brodě jste byli skvělí a děkujeme za to.
Po tomto turnaji musím všechny hráče ze sestavy pochválit. Konečně zahráli to, co vím, že umí. Díky, kluci.

Víkendový výsledkový servis:

Starší žáci:
TJ Sokol Koberovy vs. FBC DDM Kati Kadaň 1:4 (1:2, 0:2)
ASK Lovosice LFP ,,A“ Black vs. TJ Sokol Koberovy 3:3 (2:2, 1:1)
FBC Panthers Liberec vs. TJ Sokol Koberovy (3:0, 2:2)

Dorost:

T. K. S. TJ Turnov vs. FLORBAL JABLONEC 10:1 (3:0, 2:0, 5:1)
Branky: Stěhula (Hanzl), Vondál (Kořínek), Karpíšek, Prousek (Drbohlav), M. Honzák (Prousek), Daněček, Karpíšek (Drbohlav), Daněček (Stěhula), Hájek (Vaněk), Prousek (Vaněk)

FbK Orlicko-Třebovsko vs. T. K. S. TJ Turnov 6:7 (2:1, 0:5, 4:0)
Branky: Drbohlav (Šreiber), Stěhula,  M. Honzák, Vaněk (Kořínek), Kořínek (Hájek), Kyloušek

Sestava:
B: Bezděk, Mlejnek,
Šreiber, Stěhula, Vondál, Hájek, Bugno, Kyloušek, Karpíšek M. Honzák, Pala, Kořínek, Vaněk(C), Daněček, Hanzl, Prousek, Drbohlav

koberovský facebook: ZDE
k
oberovská fotogalerie: ZDE