MLÁDEŽ: Zápasový zpravodaj z víkendu 13. – 14. 1. 2024

Koberováci pokračují
v ligách v rámci Českého Florbalu. Pojďme to zhodnotit.

Elévové:
,,Odehráli jsme 5. turnaj Elévů, tým – Vosy pod vedením Ondry Macháčka a tým Sršni pod vedením Vládi Doležala a Pepči Pelikána. Našimi soupeři byly týmy FBC Panthers Liberec, FBC Česká Lípa, Florbal Ústí a SCC Semily.  Musím říci, že jsme odehráli skvělá a vyrovnaná utkání, která nás bavila. V každém utkání naši borci vstřelili několik pěkných branek.
Z posledního zápasu turnaje jsme odvezli cenou remízu s týmem Florbal Ústí Red, tento tým je v top osmičce v naší – skvělý a odpracovaný výkon. Opět jsme měli na tribunách skvělé rodiče, kteří nás podporovali. Moc děkujeme a těšíme se na další turnaj..”Turnaj hodnotil vedoucí elévů.

Starší žáci:
Po pauze, kterou přinesl vánoční čas a nový rok, zavítali starší žáci na Smržovku a trenérka Štěpka přináší hodnocení celého turnaje:
,,Do prvního zápasu proti domácímu Jablonci jsme vstoupili hodně po špičkách, díky čemuž jsme inkasovali první branku. Ta nás naštěstí nakopla a nenechala dlouho čekat na odvetu. Jablonec jsme sice do pár šancí projít nechali, ale v brance nás podržel skvělý Vašek a z vítězství jsme se radovali my. Do druhého zápasu, kterým bylo derby s Turnovem jsme vstoupili s odhodláním a nakopnuti z předchozího zápasu. První branka na sebe nechala dlouho čekat, neboť padla až v čase 10:53 první půle. Druhou půli ale ovládl Turnov a díky našim velkým chybám to byli ti, kteří se radovali z vítezství. Poslední zápas byl velkou přetahovanou o výsledek. Bohužel jsme znovu nebyli ti, kdo se mohli radovat z vítězství. Věřím, že se z chyb poučíme a 28.1. za povzbuzení domácích fanoušků vybojujeme cenné body.“

Dorost T.K.S.:
,,Dne 13. 1. 2024 jsme se vypravili vlakem do Hradce Králové, kde nás čekali dva těžké zápasy. Od 11.30 jsme se utkali proti nám tradičnímu soupeři FLORBAL Jablonec. Zápas jsme nezačali úplně dobře, ale to už je bohužel našim zvykem. První gól jsme obdrželi již v 4. minutě, již po minutě jsme srovnali z pěkně vypracované akce Drbohlava, z hole Filipa Hájka. Následně se v 9. minutě začal rozjíždět Kořínek a jeho branka znamenala výsledek v náš prospěch. Soupeř však neváhal a srovnal stav na 2:2. Odpověď přišla z hole Kořínka a skóre bylo 3:2 pro naše borce. Ještě před koncem první třetiny soupeř vstřelil dva slepené góly a tato třetina hovořila v náš neprospěch 3:4. Druhou třetinu jsme začali velmi slibně a když jsme během dvou minut vstřelili z hole Prouska a Karpíška branky, zápas se začal vyvíjet v náš prospěch a soupeře jsme už do zápasu nepustili. Další branky přidal ještě Prousek, Drbohlav a své představení zakončil také Viki Kořínek.“
,,Druhý zápas jsme sehráli v odpoledních hodinách proti týmu FBC Hradec Králové. O tomto soupeři jsme věděli, že je velmi šikovný a rychlý při práci s míčkem. Od prvních minut jsme nic nepodcenili, i přesto nám soupeř odskočil do dvoubrankového vedení. Po chvíli jsme si však vypracovali dvě přesilové hry, kterými jsme srovnali skóre první třetiny 2:2. Ve druhé třetiny jsme doplatili na naši horší koncovku, čehož soupeř využil a druhá třetina skončila jednobrankovým náskokem soupeře 4:5. Ve třetí třetině soupeř ukázal větší zkušenost a zápas si už nenechal vzít ač naši dorostenci bojovali, jak mohli. Konečné skóre 6:11 je pro Hradec zasloužené a my musíme dále pracovat na progresu.
Závěrem bych chtěl podotknout, že jsem velmi rád, že jsme v prvním zápase dominovali a dokázali si, že když všichni začnou plnit své role, cíl je dosažitelný. Ohledně druhého zápasu si poznamenávám mnoho věcí, na kterých do dalšího turnaje musíme zapracovat. Zbytečně nám to bere vyrovnaná utkání. Všem děkujeme za podporu.“ Takto hodnotil dvojutkání trenér T. Fabián.

Junioři T.K.S.:
,,I přes slabý počet hráčů 7+1 junioři T.K.S. srdnatě bojovali na turnaji v Kadani a z utkání proti Podbořanům dokázali vytěžit alespoň bod. V průběhu utkání s Podbořany se navíc zranil kapitán Daněček, takže jsme celý turnaj dohrávali v počtu 6+1. Část týmu by se nad sebou měla zamyslet a do dalších turnajů si pečlivě nastudovat termínovou listinu, která za celý rok čítá pouhých 11 hracích víkendů. Cenu fair-play si zaslouží Tonda Bugno, který v závěru vyrovnaného utkání s podbořanskými tuleni neváhal a rozhodčím se přiznal k faulu. Utkání s Kadaní si vzhledem k naší početní situaci nezaslouží větší komentář a místo florbalu jsme hráli soutěž o nejlepší zablokovanou střelu soupeře. Děkuji klukům, co turnaj odehráli.“ Takto zhodnotil zápasy v rámci 2. ligy juniorů trenér A. Buriánek.

Víkendový výsledkový servis:
Dorost:

T. K. S. TJ Turnov vs. FLORBAL JABLONEC 9:6 (3:4, 3:0, 3:2)
Branky: Hájek (Drbohlav)j, Kořínek (Pala), Kořínek, Prousek, Karpíšek, Prousek, Kořínek (Hájek), Kořínek (Vondál), Drbohlav (Prousek)

FbC Hradec Králové vs. T. K. S. TJ Turnov 11:6 (2:2, 3:2, 6:2)
Branky: Prousek (Kyloušek), Drbohlav (Hájek), Hájek, Vaněk (Drbohlav), Vondál (Prousek), Prousek (Stěhula)

Sestava:
B: Bezděk, Mlejnek,
Šreiber, Stěhula, Vondál, Hájek, Drbohlav, Kyloušek, Karpíšek M. Honzák, Pala, Kořínek, Vaněk(C), 
, Hanzl, Prousek

Junioři:

T.K.S. TJ Turnov – Mocní Tuleni Podbořany 3:3 (1:1, 0:0, 2:2)
Branky: Daněček (Janků), Mareš (Bílek), Bugno (Janků)

FBC DDM Kati Kadaň – T.K.S. TJ Turnov 13:1 (3:0, 8:0, 2:1)
Branky: Bugno (Janků)

koberovský facebook: ZDE
k
oberovská fotogalerie: ZDE