MLÁDEŽ: Zápasový zpravodaj z víkendu 16. a. 17. 12. 2023

Ještě než
si popřejeme vše krásné do nového roku, máme tu zprávu o ligách, které hraje naše mládež.

Přípravka:
,,V sobotu 16.12. se naše týmy přípravky Kobry a Klokani zúčastnily posledního turnaje v kalendářním roce 2023.  Utkali jsme se s týmy Florbal Jablonec, FBC Liberec, dívčím týmem FBC Liberec a Panthers Liberec. Turnaj přinesl mnoho vyrovnaných utkání, spoustu vstřelených branek a  samozřejmě nám i ukázal co je potřeba zlepšovat.  Proto je potřeba i nadále pokračovat v tréninku.“ Takto hru přípravky zhodnotil trenér Vašek. Další turnaj čeká naše prcky hned po novém roce v neděli 7.1.2024.  Přejeme všem krásné Vánoce a do Nového roku hlavně zdraví

Mladší žáci:
Oba zápasy hodnotil trenér Michal: ,,V neděli se mladší žáci rozjeli do nedalekých Semil na další turnaj přeboru mladších žáků. V prvním zápase jsme nastoupili proti domácím Semilům, kteří nás v minulém zápase potrápili. I přes marodku jsme odehráli perfektní zápas, kde byli splněny hlavně defenzivní pokyny a dle toho se zápas od začátku odvíjel. Do druhého zápasu jsme vstoupili opět aktivně a po snovém začátku naši borci malinko usnuli na vavřínech a pouštěli soupeře do zbytečných šancí. Nakonec se však tým semknul a zápas zvládl. Chtěl bych všem poděkovat za vzornou reprezentaci našeho oddílu v uplynulém roce a již se těšíme na rok další, který začneme hned 6.1. dalším turnajem na půdě Turnova. Poděkování za tento rok patří samozřejmě i rodičům, kteří s námi turnaje absolvují a vytváří tak pro hráče v každé hale téměř domácí prostředí. Přeji Vám krásné svátky a vše nej do nového roku.

Dorost T.K.S.:
V neděli 17. 12. 2023 vyrazila družina Jiránka a Fabiána na další dlouhou cestu. ,,Zhruba 190 kilometrovou cestu jsme zakončili ve Sportovní hale Skalka v České Třebové. Opět s posilou ze starších žáků jsme nastoupili proti soku, kterého jsme nedávno potrápili a až v závěru zápasu přišli o body. Tentokrát už od počátku byl soupeř z oddílu Sokoli Pardubice ostražitý a nijak nás nepodcenil. I když jsme si brzy vybojovali přesilovou hru, byl to soupeř, který otevřel skóre zápasu. My jsme stav na 1:1 korigovali z hole Bažanta chvíli před koncem první třetiny. V druhé třetině jsme vzali otěže do svých rukou co se týče tvorby hry, ale opět nás zklamala koncovka a po přísloví: Nedáš, dostaneš, jsme obdrželi druhý, třetí i čtvrtý gól. Do třetí třetiny jsme šli ale s odhodláním vyřešit nepříznivý stav 1:4. Nejprve jsme už v druhé minutě třetí třetiny vstřelili pohlednou branku z florbalky Kylouška a po chvíli snížil Drbohlav. Když už jsme se nadechovali k dorovnání skóre na 4:4, přišla opět smůla a netrefená branka soupeře odstartovala protiútok Pardubic, který opět navýšili stav na 3:5. Zbývalo ještě pět minut do konce utkání, kdy po oddechovém čase a při hře power play vstřelil branku Prousek. Bohužel jsme poslední minutu utkání už nevyužili k vyrovnání a tak souboj skončili ve prospěch Pardubic 5:4.
V druhém utkání jsme vyzvali domácí celek. Vůbec jsme ale nezachytili tempo a první třetinu jsme jasně prohráli 0:3. V druhé třetině jsme soupeře v aktivitě dorovnali a po krásně zavěšené brance Kylouška dokonce předčili. Chvíli před koncem druhé třetiny riskantně vychytl přihrávku turnovský kapitán Vaněk a zakončil svoje bolestivé sólo druhou brankou. To byl skvělý a srdnatý počin. Bohužel jsme poté trefili několikrát brankovou konstrukci a tak soupeř trestal na 5:2. Po následném oddechovém čase jsme soupeře doslova zavřeli na svoji půlce a spalovali jsme jednu šanci za druhou. Jsem rád, že jsme si dokázali vypracovat přesilovou hru, kdy jsme bez gólmana hráli šest proti třem a vstřelili branku. V tuto chvíli ještě zbývalo dost času a soupeře jsme v powerplay ,,mačkali. V této fázi jsme se ale dopustili hrubé a zcela zbytečné chyby. Soupeř následně navýšil stav a tak to i zůstalo dokonce. Tedy Orlicko-Třebovsko vs. T.K.S. Turnov 6:3.“
Jsem nesmírně rád, že jsem konečně zažil týmový srdnatý výkon. Především mluvím o první utkání dne, kdy naši hráči za sebe zaskakovali, pomáhali si a také si fandili. Tedy i když se nám po konečně slušných výkonech nepodařilo odjet domů s body, počínání mého týmu se mi líbilo a věřím, že očividný progres, který hráči doposud zaznamenali bude pokračovat i v roce 2024. Všem přeji za celý tým krásné vánoční svátky.

Víkendový výsledkový servis:

T.K.S. TJ Turnov vs. SOKOLI Pardubice 4:5 (1:1, 0:3, 3:1)
Branky: Bažant, Kyloušek (Bulušek), Drbohlav (Kyloušek), Prousek (Hájek)
Sestřih utkání: ZDE

FbK Orlicko-Třebovsko vs. T.K.S. TJ Turnov 6:3 (3:0, 2:2, 1:1)
Branky: Kyloušek (Drbohlav), Vaněk, Drbohlav (Hájek)
Sestřih utkání: ZDE

koberovský facebook: ZDE
k
oberovská fotogalerie: ZDE