MLÁDEŽ: Zápasový zpravodaj z víkendu 4. – 5. 11. 2023

V neděli 5. 11. 2023 pokračovala
liga Českého florbalu.

Přípravka:


Ti nejmenší koberováci přivítali na svém hřišti v dopoledních hodinách týmy ze svého regionu. Turnaj zhodnotil za oba celky, Kober a Klokanů, pořadatel a trenér v jedné osobě, Vašek Hartl: ,,Naše nejmladší kategorie odehrála druhý turnaj letošní sezóny, opět jsme do hry zapojili některé nováčky. Všichni si turnaj moc užili a vyzkoušeli hru se soupeři z FBC Liberec, Florbal Jablonec, FBC Česká Lípa. Po turnaji na všechny čekala sladká odměna v podobě napečených dobrot od našich maminek a tatinků. Děkujeme.”

Elévové:
Hned po odehraných zápasech přípravky se dali do boje na stejné palubovce elévové. Jejich počínání zhodnotil trenér Ondra:
,,Do boje na domácím hřišti jsme vyslali, tak jak je zvykem oba naše týmy elévů. Na všech hráčích byl během turnaje viditelný progres. Se všemi soupeři naši borci sehráli vyrovnaná utkání, ale bohužel se ještě neumíme popasovat s hrou, kdy může vyhrát jeden či druhý celek a zkusit si vzít roli lídra a utkání do svých rukou. I tak bych chtěl moc pochválit všechny účastníky turnaje a také velmi děkuji za dobroty od našich rodičů.”

Mladší žáci:
Taktéž v neděli 5. 11. 2023 odjeli v ranních hodinách sehrát utkání i mladší žáci, kteří si na počátek ligy počkali dlouhou dobu. V neděli se tedy dočkali a jejich herním prostředím se stala Hala Míčových sportů v Liberci. Borci se nejprve setkali s týmem z Lomnice a následně s oddílem FBC Liberec.


Obě utkání trenér zhodnotil: Do obou utkání jsme vstoupili velmi dobře a bylo vidět, že si chceme jít pro vítězství. Po pár vstřelených brankách jsme se ale nechali ukolébat a už jsme nehráli, to co jsme si řekli. I tak se nám ale vše povedlo a věřím, že v neděli 12. 11. 2023 budeme usilovat o další vítězství. Všem fanouškům děkujeme.”

Dorost T. K. S.:
Neděle 5. 11. 2023 byla opravdu florbalová, protože svoji dovednost florbalu vyzkoušel i dorost, který je jak už je známo sestavený kromě koberováků, také z hráčů z týmů SCC Semily a TJ Turnov. Jak si hráči počínali proti týmům z Jablonce nad Nisou a České Lípy zhodnotil trenér T. Fabián:

,,Jako první soupeř nás na jablonecké palubovce čekal domácí tým FLORBAL JABLONEC. Kluci moc dobře věděli, že máme soupeři co vracet neboť nás při posledním střetnutí přehrál o jeden gól poté, co jsme sice tvořili hru, ale Jablonec nám dal lekci z produktivity. V neděli bylo vše ale o dost lepší. Do utkání jsme vstoupili s jasnou vizí a to proměňovat připravené gólové situace. To se nám začalo dařit už v první třetině, kdy se z trestného střílení nemýlil F. Hájek a poté tři vteřiny před přestávkou navýšil ze hry Kořínek. Zápas byl chvílemi dost vyhrocený, ale s klidem jsme ho dovedli na konečné skóre 8:5. Musím kluky za tento zápas pochválit neboť jsme od počátku do konce dominovali a nezaspali jsme jej.“


„Druhý zápas s Českou Lípou byl už poněkud horší. Vlastně poprvé nevím co říct. I když asi vím, jednalo se o nejhorší výkon našeho týmu v této sezóně. Absolutně jsme nezachytli tempo soupeře a to od počátku utkání až do konce. V tomto zápase nepomohlo vůbec nic. Chyběl zde především pohyb a chytrost. Nemá cenu asi více říkat. Na tento zápas musíme co nejdříve zapomenout a pracovat dál. Moc bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří vážili cestu do Jablonce a podporovali nás do posledních chvil a to i když se nedařilo. Věřím, že nás přijedou podpořit i do Tanvaldu 18. 11. 2023, kde nás čeká další boj.

Víkendový výsledkový servis:
Dorost:

FLORBAL JABLONEC vs. T. K. S. TJ Turnov 5:8 (0:2, 3:4, 2:2)
Branky: Hájek, Kořínek, Drbohlav, Kořínek, Vaněk, Drbohlav, Karpíšek, Bažant

T. K. S. TJ Turnov vs. FBC Česká Lípa 0:8 (0:1, 0:2, 0:5)

Sestava:
B: Adamec, Bezděk
Šreiber, Stěhula, Bažant, Drbohlav, Kyloušek
Karpíšek, Daněček, Kořínek, Vaněk(C), Nayperk
, Hanzl, Janů, Hájek, M. Honzák, V. Pala, ProusekDěkujeme všem fanouškům za podporu.

koberovský facebook: ZDE
k
oberovská fotogalerie: ZDE