Muži A : V souboji prvních dvou týmů tabulky Koberovy deklasovaly Lomnici 11:3. S Panthers Liberec B v závěru se štěstím skóroval Slavík.

Koberovy se o posledním říjnovém víkendu na turnaji v Liberci střetli s Lomnici a rezervou libereckých Panthers. S oběma soupeři již letos muži poměřili síly a připsali si těsně výhry 3:2 s Lomnicí a 4:3 a Panthers B.  Oba soupeři byli v tabulce v těsném závěsu a jediné body ztratili právě s našim A-týmem.

FBC Lomnice – T.K.S. TJ Sokol Koberovy
  3:11   (0:5-1:3-2:3) statistiky utkání

Muži po prvním těsném souboji s Lomnici nenechali nic náhodě a od prvních minut diktovali tempo zápasu. Odměna v podobě vstřelených branek na sebe nenechala dlouho čekat a již v 6. minutě po krosu Slavíka otevřel skóre zápasu dělovkou od mantinelu kapitán Reczai. Po dalších 17 vteřinách přidal branku po náběhu Kuršel za asistence Kopáčka přímo z rohového křížku. V 9. minutě narýsoval Reczai průnikovou nahrávku na Novotného, který ani v obležení lomnických obránců nezaváhal a bekhendem vsítil. Na 4:0 zvýšil od pravého mantinelu Kopáček po přesné přesilovkové kombinaci s Novotným. Účet první třetiny uzavřel další brankou kapitán Reczai.
Obraz hry byl ve druhé třetině velmi podobný jako v první. A další dvě branky přidalo duo Reczai střelec, Novotný nahrávač. Po vyloučení Kuršela za hru na zemi se Lomničtí snažili vrátit do utkání a drobně korigovali skóre na 1:7. Poslední slovo ve 2. periodě však měl Kopáček se svojí dalekonosnou brankou.
Ve třetí třetině již bylo znát, že tempo hry opadlo a branky se střídaly na obou stranách. Za zmínku však stojí vychytaný nájezd brankáře Pfeiffra na kterého nevyzrál bekhendovou kličkou lomnický Pěnička. Na 3:11 upravil skóre minutu před koncem Slavík.

“V zápase s Lomnicí se ukázala asi naše největší přednost, tedy taktická připravenost na soupeře. Od začátku jsme zachytávali všechny útoky Lomnice a řekl bych, že se nám to dařilo i dost vysoko. Následně byla hra pro nás velmi zábavná, jelikož jsme se mohli soustředit především na útočné situace a již tradiční špatná rozhodnutí rozhodčích,” řekl k utkání koberovský forward Jan Novotný.

 T.K.S. TJ Sokol Koberovy – FBC Panthers Liberec B
  6:5 (1:1-2:2-3:2) statistiky utkání

Jak už to na turnajích regionální ligy bývá, vždy si jeden z týmů vytáhne Černého Petra v podobě dvou utkání po sobě. Karta padla na nás a poprvé v sezoně jsme se museli popasovat s tímto nepříjemným formátem soutěže.

Scénář utkání se Pantery se zdál zprvu velmi podobný jako s Lomnicí. 6. minuta a branka Reczaie na 1:0, který dorazil střelu Drobného. Po průniku po mantinelu libereckého Gazdíka se na zadní tyči zjevil osamocený Ucyhtil, který do prázdné korigoval na 1:1.
Po dobrém vstupu do 2. třetiny otevřel skóre brankou ze standartky Dominik Reczai. Panteři si nadále udrželi dobré nasazení a i ve druhé třetině pečlivě blokovali naše střely a využívali sebemenších nabídnutých příležitostí. V 10. minutě namazal ze standartní situace Kuršel a ačkoliv by se příjmením Kobera hodil spíše do našeho týmu, střelou k tyči nekompromisně vyrovnal na 2:2. Skóre hned v zápětí překlopil Reczai přesnou střelou z výběhu opět na stranu Koberov. Na 3:3 nabídnul Slavík lacinou ztrátu proti třem Panterům a kapitán Hess z poloviny hřiště přesně zamířil.
Do závěrečné třetiny šli Koberovští s jasnými pokyny. Vyvarovat se laciných ztrát a odskočit na větší rozdíl branek. Slavík prvně odčinil svůj námaz ze druhé třetiny, přesnou přesilovkovou dorážkou pod brankářem Liberce.  A po přesně vyřešeném brejku Novotného s Reczaiem se deset minut před koncem se zdálo, že pokyny trenéra byly vyslyšeny. Opět došlo, ale ke ztrátě koncentrace celého týmu, avšak všechny rozhodující momenty utkání si vzal pod taktovku Michal Slavík. Prvně si „Sláva“ připsal pěknou asistenci, ale naneštěstí u branky Pantherů. Následně se 3 minuty před koncem nechal vyloučit a i přesto, že jsme oslabení ubránili, Panteři ze hry v 6 hned po přesilovce udeřili – 5:5. Hned z buly předvedl Slavík nevídanou věc. Buly dopředu, střela doprostřed branky, brankář Panthers nepochopitelně vyráží nad sebe a balonek obloučkem putuje za brankovou čáru. Sláva zvedá ruce nad hlavu 6:5 – veškeré minely zapomenuty.

“V dalším zápase se už bohužel promítlo hned několik negativních aspektů, hlavně ztráta koncentrace po předchozí vysoké výhře, u některých možná sehrála roli i únava. Těsná výhra nám alespoň „lepší formou“ poukázala na to, že pro Divizi nejsme hotový tým a bude potřeba, aby na sobě každý ještě hodně zapracoval, ” okomentoval zápas s libereckými Panthers B Jan Novotný.

Sestava: Pfeiffer, Starý – Ditz, Drobný, Zeman, Šikola, – Reczai (C), Novotný, Slavík, Kuršel, Kopáček, Hlavnička, Rathouský

Výsledky z turnaje v Českému Dubu 14. 10.:
T.K.S. TJ Sokol Koberovy – FBC Česká Lípa B
  5:3 https://www.ceskyflorbal.cz/imgmin/data/fis/document/clubs_2_logo-1352288819.png/w20h20ft1651678839.webp (3:1-0:0-2:2)  statistiky utkání
FBK Gladiators Česká Lípa – T.K.S. TJ Sokol Koberovy
  3:3  (1:2-1:1-1:0)  statistiky utkání