Muži A: Koberovští muži vstoupili do Regionální ligy výhrou nad loňským vítězem z Lomnice 3:2. Celkem si připsali 3 výhry.

Mužský A-tým nastoupil v sobotu k první ligovým zápasům a podařilo se mu ze třech utkání vytěžit plný bodový zisk. Vzhledem k tomu, že má Regionální liga sudý počet týmu, dochází jednou v sezoně na absurdní záležitosti v podobě odehrání 3 utkání v jednom hracím dni oproti klasickým 2 utkáním za turnaj. Naštěstí měli naši hráči výhodu, že si 3 utkání odbyli hned na prvním turnaji na domácí půdě v železnobodské hale.

T.K.S. TJ Sokol Koberovy – FBC Panthers Liberec B
4:3 (1:1-1:0-2:2 )    statistiky utkání
V utkání s Panthers B jsme od začátku drželi balonek. Soupeř hrál celé utkání v pasivním bloku a byl velmi efektivní v zakončení. Důkazem toho byla hned první situace, kdy soupeř nepohrdl nabídnouou přesilovkovou šancí a rázem vedli Panteři 0:1. Ještě do třetiny srovnal po pěkném náběhu Vírava za asistence Hlavy.
Do vedení nás ve 2. třetině poslal po sérii odrazů dělovkou Hlavnička. Po přesné kombikaci Slavíka s Kopáčkem a indivudální akci Kuršela narostlo skoré do stavu 4:1 a závěr se zdál již jako formalita. Opak byl pravdou a soupeř opět vytěžil z minima maximum. Prvně po náhozu snižili Panetři na 4:2 a násleně po time-outu dali z brejku na 4:3. Drama na konci už branku nepřineslo.

T.K.S. TJ Sokol Koberovy – FBC Lomnice
3:2 (1:2-0:0-2:0)   statistiky utkání
S Lomnicí Koberovy nemohl potkat lepší vstup než vstřelná branka hned ve 2. minutě utkání. Po kombinaci celé pětice zavěsil do prázdné Hlava. Velmi bojovné utkání ovlivnila série třech vyloučení na naší straně. Lomnice naštěstí z množství přesilovek vstřelila pouze jednu branku. O to víc nás mohla mrzet nepohlídaná standartní situace a z ní vstřelená branka od lomnického obránce.
2. třetina přinesla spíše urputný boj na hřišti než pěkné kombinace a i proto skončila bez vstřelené branky.
V úvodu 3. třetiny se nám nedařilo vstřelit branku i přes dobrý tlak a převahu na balonku. Pomohli jsme si až v přesilové hře, kdy z výběhu Reczai přihrál na Vyhlídka a ten se z první nemýlil. Necelé dvě minuty na to si vzal Reczai balonek, přesně rozehrál a po ose Hlava-Novotný se balonek Reczaiovi vrátil přímo před poloodkrytou branku Lomnice. Domácí kapitán nezaváhal a zvrátil skóre na 3:2. V závěru utkání hrála Lomnice přesilovku 6:4. Jelikož všechny nabídnuté šance naše obrana zvládla, nebo je zlikvidoval brankář Starý, mohli jsme se těšit z výhry.

První třetina byla poměrně hektická, jelikož se hrála převážně v omezeném počtu hráčů z důvodu vyloučení. Z naší nacvičené hry jsme toho moc nepředvedli, soupeř měl střeleckou převahu. Naštěstí jsme však týmovým výkonem dokázali soupeře porazit,“ hodnotí utkání s Lomnicí obránce Marek Šikola.

T.K.S. TJ Sokol Koberovy – USK Slavia Liberec
  23:0 (13:0-5:0-5:0)    statistiky utkání
Závěrečné utkání bylo již pouze formalitou. Mezi střelce se zapsalo hned 12 hráčů a domací brankostroj se zastavil na čísle 23 . Koberovský kronikář Zdeněk Pala bude nyní  muset zapátrat, jestli se někdy v historii koberovského florbalu něco podobného povedlo. Dobrou formu z předchozího utkání potvrdil čistým kontem brankář Starý.

„Začátek sezóny bych hodnotil pozitivně. Po třech zápasech máme 9 bodů. Do příště bychom měli vyladit střelbu a celkově hru dopředu. Děkuji fanouškům za podporu,“ řekl Marek Šikola k celkovému průběhu turnaje.

Sestava: Starý – Šikola, Vírava, Ditz, Zeman, Sábl, Drobný – Reczai (C), Hlava, Novotný, Hlavnička, Slavík, Kopáček, Vyhlídko, Tran, Havrda, Kuršel

Další kolo Regionální ligy odehrajeme 14. 10. v Českém Dubu s exdivizní FBC Česká Lípa B a FBK Gladiators Česká Lípa.