Mládež: Víkendový zpravodaj z prvních kol lig mládeže

Minulý víkend odehráli starší žáci první kolo ligy starších žáků a dorostenci nastoupili do druhého kola 1. ligy dorostu. Ostatní kategorie koberovských borců a borkyň na první zápasy v nové sezóně zatím netrpělivě čekají.

Starší žáci:

V sobotu 23. 9. 2023 se naše nejstarší kategorie před spojením do spolupráce T.K.S rozjela do blízkého Liberce na první turnaj letošní sezóny. Z důvodu nízkého počtu účastníků z řad starších žáků se do turnaje zapojila i trojice mladších žáků. Trenér Petr si tuto výpomoc velice pochvaloval, jelikož chlapci na hřišti nechali vše co se dalo a krásně doplnili zkušenější borce. Na trenérskou lavici usedl s Petrem Srbkem také trenér mladších žáků Michal Fabián a celý turnaj zhodnotil:

,,Do prvního zapasu proti Panthers Liberec jsme vstoupili velice sebevědomě a toto nám vydrželo po celý zapas. Díky skvělé koncentraci se nám podařilo nepustit soupeře do vážnější šance, navíc brankář předvedl skvělý výkon a mohl se radovat z vychytané nuly.
V druhém zápase proti TJ Turnov byl začátek vlažnější a proto byl soupeř po celou první polovinu na dostřel srovnání skóre. O osudu zápasu rozhodla první minuta druhého poločasu, kdy jsme zaskočeného soupeře během 36 vteřin překvapili třemi zásahy. Turnovský šok sice v dalším průběhu dokázal po našich chybách snížit, ale vítězství jsme si již nenechali uniknout.
Třetí zápas, s Kadaní začal herní dominancí našich borců. Bohužel se nepodařilo z téměř pětiminutového tlaku vytěžit branku. Poté soupeř velice šťastnou trefou otevřel skóre zápasu. I přes snížení a závěrečný tlak se nám již nepodařilo soupeře brankově dotáhnout. I přes toto zaváhání se podařil historický počin a to postup do druhého výkonostního koše. Chtěl bych poděkovat všem hráčům, kteří v devíti borcích do pole předváděli místy až dechberoucí představení. No samozřejmě nesmíme zapomenout na fantastické diváky, kteří naše kluky hnali neustále kupředu!”

Dorost T. K. S.:

V sobotu 23. 9. 2023 byli trenéry  T. Fabiánem a T. Jiránkem vysláni bojovníci, kteří měli za úkol odjet do Prahy, haly na Chodově a odsud si uzmout co nejvíce bodů do tabulky 1.dorostenecké ligy.


Sobotní florbalový den zhodnotil Tomáš Fabián: ,,Do prvního zápasu s týmem z Jičína jsme vstoupili velmi ospale a hned od úvodu jsme dotahovali jednogólové manko. To se nám povedlo hned ve 3. minutě z hole Filipa Hájka. Následně Kyloušek a Prousek navýšili skóre o další dvě branky a první třetinu jsme si tak dodiktovali až do konce.
Bohužel jsme opět nezvládli vstup do druhé třetiny, soupeř na nás vlétl a během pěti minut nám nasázel pět branek. V tu chvíli se zápas zlomil a Jičín byl jak se říká, na koni. Po pár úpravách sestavy kluci začali opět bojovat, v 35. minutě snížil Prousek na 4:7 a šancí přibývalo. Je však velmi smutný fakt, když si vytvoříte šest gólovek, z toho u čtyřech stačilo pouze trefit prázdnou branku, nedáte nic! I přesto jsme nesložili zbraně a v poslední vteřině utkání vstřelili poslední pátou branku po pěkné kombinaci dua Kyloušek, Drbohlav.
Od 13.00 jsme se poprvé v rámci této ligy utkali s týmem FLORBAL JABLONEC. Derby jsme nerozehráli vůbec dobře neboť si hráči, dle mého vzezření na hru, mysleli, že se tři body uhrají sami. Mýlili se a Jablonec navyšoval po krátké době už na 2:0. V půlce první třetiny se však na nepříznivý stav nemohla dívat naše letní posila Jakub Prousek a po dvou akcích zkorigovala první třetinu na 2:2. Před druhou třetinou jsem v šatně hráče decentně poučil o našich špatných vstupech do třetin. Kluci si to asi vzali k srdci, za což jsem velmi rád, a jabloneckého soka začali ždímat až do úmoru. Soupeř další branku už nevsítil i díky neustále připravenému brankáři Mlejnkovi. No a k tomu naši borci vstřelili ještě čtyři branky z holí Drbohlava, Nayperka a Prouska.”
,,Další vítězství jsme si určitě zasloužili, ale na čem budeme muset zapracovat jsou především vstupy do třetin. V minulém kole nám tento nešvar ukradl zápas s Olympem Praha a nyní i s Jičínem.

Víkendový výsledkový servis:
Starší žáci:

TJ Sokol Koberovy vs. FBC Panthers Liberec 4:0 (3:0, 1:0)
TJ Sokol Koberovy vs. TJ Turnov 5:2 (1:0, 4:2)
FBC DDM Kati Kadaň vs. TJ Sokol Koberovy 5:3 (3:0, 2:3)

Dorost:

T. K. S. TJ Turnov vs. Finance Novák FBK Jičín 5:14 (3:1, 0:5, 2:8)
Branky: Hájek, Kyloušek, Prousek, Prousek, Drbohlav

FLORBAL JABLONEC vs. T. K. S. TJ Turnov 2:6 (2:2, 0:3, 0:1)
Branky: Prousek, Prousek, Drbohlav, Prousek, Drbohlav, Nayperk

Sestava:
B: Mlejnek, Bezděk
, Šreiber, Honzák M. – Bažant, Drbohlav, Kyloušek
, Stěhula, Pala – Kořínek, Vaněk, Nayperk
, Vondál, Hanzl – Janů, Hájek, Prousek

koberovský facebook: https://www.facebook.com/koberovyflorbal