MLÁDEŽ: Zápasový zpravodaj z víkendu 6. – 7. 4. 2024

A blížíme se do finále

Elévové:
Turnaj zhodnotil trenér Ondra:
,,Elévci odehráli 9. turnaj v našem domácím prostředí v Železném Brodě. A byl to turnaj opět úspěšný. Více hráčkám a
 hráčům se podařilo vstřelit jednu a více branek, nebo je připravit na zlatém podnose pro své spoluhráče. 😅Tým Sršňů vedl Vláďa Doležal a Pepa Pelikán- soupeři- FBC Česká Lípa white, Crazíci FBC Liberec Black, FBC Panthers Liberec Orange.

Tým Vos vedl Martin Kynský a Ondřej Macháček- soupeři- FBC Česká Lípa, Florbal Jablonec Black, FBC Lomnice. Moc děkuji za podporu našich rodičů a fanoušků, bylo Vás slyšet a i díky vám jsme byli úspěšní. Děkuji za pomoc v bufetu a za napečené dobroty. Díky za pozornost.
Ondra

Mladší žáci:
V neděli 7.4. družina mladších žáků vyrazila na poslední ligový turnaj této sezóny, tentokrat na Smržovku. Vše hodnotil trenér Michal: ,,První zápas byl sehrán s týmem FBC Liberec. S tímto soupeřem jsme v této sezóně již dvakrát síly změřili a proto jsme se na zápas mohli důkladně připravit. Od prvních minut se naše příprava vyplatila a míček se držel převážně na našich hokejkách. V tomto duchu se odvíjel celý zápas. Druhy zápas měl být původně odehrán proti oddílu FBC Lomnice, bohužel soupeř již dříve avizoval, že na poslední turnaj sezóny nepřijede. Zápas byl proto odehrán proti soupeři z Jablonce proti hráčům, kteří mají florbal pouze jako koníček a pro ně to byl první soutěžní zápas kariéry. Napříč tomu soupeř do zápasu i díky našemu laxnímu přístupu, vstoupil dobře a v první třetině nás potrápil. Po promluvě do duše hráčů se již od druhé třetiny hrálo podle našich not. V tomto posledním zápase se s námi v roli kapitána rozloučila Terka Šikolová, které tímto přeji v novém sportu mnoho zdaru.

Chtěl bych, spolu s trenérským kolegou Lukášem, poděkovat všem hráčům za skvělou sezónu, kterou se nám podařilo odehrát a nepoznat přemožitele. Tréninky však pokračují dále a již se budeme chystat na sezónu další 💪💪 poděkování samozřejmě patří také rodičům, kteří opět utvořili skvělou atmosféru.”💛🖤💛🖤

Starší žáci:
V předposledním kole vyrazili starší žáci v sobotu 6. 4. 2024 do sousedního Turnova. Ačkoli se jednalo o třetí koš, všechny týmy odehrály poměrně vyrovnaná utkání a o drama nebyla nouze. Důkazem jsou konečné výsledky jednotlivých zápasů. Turnaj nám zhodnotili trenéři:
„Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Teplota v hale stoupala stejně jako napětí, jak se bude celý turnaj vyvíjet.
První zápas s Kadaní nebyl vůbec snadný. Při oslabení v první půli se zdálo, že obranná čtveřice své úsilí vzdává po obdržené brance v oslabení. Gól, který ale padl do branky soupeře ji znovu nakopl a hoši zaslouženě remizovali, i když k vítězné brance nechybělo moc. Druhý zápas s Chomutovem vypadal také dlouho na remízu, což se ale nakonec ve 21. minutě změnilo a mohli jsme se radovat z vítězství.

Všechny své úsilí ovšem kluci vložili do posledního utkání, kterým bylo derby s domácím Turnovem. Tento souboj je vždy výjimečný. Opatrnost byla v začátku zápasu vidět na obou stranách. Ovšem podruhé v sezoně se na nás usmálo štěstí a vítězství si odvezli Koberovy. To nás vyneslo do druhého koše. A protože poslední kolo odehrajeme doma, budeme moc rádi, když se všichni přijdete rozloučit se staršími žáky v tomto složení. Vaší podporu budeme potřebovat a věříme, že se bude na co dívat.“

Junioři T.K.S.
Poslední turnaj letošní sezony mají za sebou junioři. Po těžké sezoně, se v konkurenci šestnácti týmu umístilo společně družstvo T.K.S. na čtrnáctém místě. Závěr sezony však ukázal, že příští sezony by mohla být pro juniory velmi zajímavá, s ohledem na to, že do týmu dorostou někteří dorostenci, kteří mají za sebou dva roky zkušenosti v nejvyšší dorostenecké soutěži.

Víkendový výsledkový servis:

Starší žáci:
FBC DDM Kati Kadaň vs. TJ Sokol Koberovy 4:4 (2:2, 2:2)
Florbal Chomutov vs. TJ Sokol Koberovy 3:4 (3:3, 0:1)
TJ Turnov vs. TJ Sokol Koberovy 2:4 (1:1, 1:3)

Junioři:
T.K.S. TJ Turnov vs. H+H TJ Starý Harcov 10:6 (1:0, 5:4, 4:2)
FBC Panthers Liberec vs. T.K.S. TJ Turnov 6:6 (0:1, 3:3, 3:2)

koberovský facebook:
ZDE

koberovská fotogalerie: ZDE