Dorost: Report z prvního kola 1. dorostenecké ligy

V sobotu 9. 9. 2023 se družina T. K. S. skládajíc se z turnovsko-koberovsko-semilských hráčů rozjela do daleké České Třebové. Oba zápasy shrnul trenér takto:

,,Naši borci se nejprve utkali s pražským týmem OLYMP FLORBAL. V první třetině jsme se soupeřem drželi krok a i na střely na branku to skončilo 8:8. Dvě vteřiny před koncem této třetiny jsme rozehráli rychlou akci, kterou uzavřel brankou Matěj Drbohlav a my jsme se ujali vedení. V druhé třetině jsme hned v prvních pár vteřinách nesmyslně propadli a doslova jsme soupeři ,,namazali“ míč na hůl a ten pohotově a pohodově srovnal na 1:1. Vzápětí jsme obdrželi druhou branku a i když jsme si vytvořili gólové šance, byli jsme pomalí a nedůrazní v zakončení. Soupeř naopak našich nedohrání brankových příležitostí využil a prosazoval se gólově, a to jak v druhé, tak i třetí třetině. Na konci třetí třetiny jsme se ještě jednou trefili, z hole Domči Kylouška, a zkorigovali střelou k tyči konečný stav na 5:2 pro soupeře.”

,,Do druhého, odpoledního utkání proti Orlicko-Třebovsku jsme vstoupili v pomalém tempu a mysleli jsme si, že se zápas uhraje sám. Na konci první třetiny jsme udělali hrubou chybu při střídání z čehož vyplynul nájezd pro soupeře a klakson první třetiny uzavíral stav 0:1. 


Druhá třetina byla velkým bojem pro hráče T. K. S. Ten boj byl hlavně v jejich hlavách. Kluci moc chtěli, ale byli hodně zbrklí. I tak se nám povedlo vstřelit branku po krásné teči Kuby Nayperka a srovnat na 1:1. Na srovnávací branku soupeř dokázal rychle odpovědět a opět se ujmul vedení. Od této doby se kupodivu naši borci zklidnili a začali si zápas užívat. Začali jsme rychleji pracovat s míčkem a hlavně jsme začali hrát jako tým. Když za stavu 5:3 pro turnovské udržel naděje skvělým zákrokem gólman Maty Bezděk, mohli jsme se nakonec radovat z prvních bodů v 1. lize dorostu. Pro Turnov jako oddíl výhra v této lize byla zaznamenána po dlouhých třinácti letech.”
,,Na závěr bych chtěl poznamenat, že jsem jako trenér nadšen neboť se na prvních třech bodech podíleli všechny tři lajny. Nikoho jsme nemuseli vynechat a to mě možná těší ještě více než výhra.”

Všem děkujeme a budeme se těšit do Prahy, kde 23. 9. 2023 sehrajeme další dvě utkání, tentokrát s týmem Finance Novák FBK Jičín a s týmem FLORBAL JABLONEC

Výsledkový servis:
OLYMP FLORBAL vs T. K. S. TJ Turnov 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Branky: Drbohlav, Kyloušek
Střely na branku: 21:18

T. K. S. TJ Turnov vs. Fbk Orlicko-Třebovsko 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)
Branky: Nayperk, Kořínek, Drbohlav, Nayperk, Prousek
Střely na branku: 26:27

Sestava:
B: Mlejnek, Bezděk
1. Šreiber, Honzák M. – Bažant, Drbohlav, Kyloušek
2. Hájek, Pala – Kořínek, Vaněk, Nayperk
3. Vondál, Hanzl – Janů, Karpíšek, Prousek