Muži A: Remíza s prvoligovou Orkou napovídá, že Říčany budou velmi silným soupeřem.

Tým ze středočeského města Říčany není na florbalové mapě tolik známý, jelikož se do celostátních soutěží probojoval teprve v uplynulé sezóně. V nabité Regionální lize (STČ+PHA) za sebou loni Říčanští nechali rezervní B-týmy Bohemians, Sparty i Tatranu, což neméně dokazuje jejich kvalitu a dobrou připravenost na Divizní soutěž. Regionální ligu vyhráli s naprostým přehledem a ztrátou pouhých 5 bodů za celou uplynulou sezonu. Říčany jako nováček Divize dokázali v 1. kole Poháru remizovat 3:3 s prvoligovou Orku Čelákovice a postopit z prvního místa ve skupině.

Draci disponují širokou mládežnickou strukturou, která generuje odchovance pro neméně široký hráčský kádr A-týmu. V 1. kole Poháru bodově kralovalo duo odchovanců Pros-Špok (#23, #5), které dalo po 13 kanadských bodech. Dalším bodovým lídrem, na kterého si bude muset koberovská defenzíva dát pozor je i David Tománek (#49), který v loňské sezoně s 51 KB ovládl týmové bodování.

Příjďte Koberovy v pátek od 20.00 podpořit do železnobrodské haly, čeká Vás florbalová bitva s velmi kvalitním soupeřem.

Výsledky Říčan v 1. kole Poháru Českého florbalu:
SK Alien Nation – FBC Draci Říčany 4:13
FBC Draci Říčany – Florbalová akademie MB 9:3
FBC Draci Říčany – FBC YOUNG BOYS 19:2
ASK Orka Čelákovice – FBC Draci Říčany 3:3