MLÁDEŽ: Zápasový zpravodaj z víkendu 2. a 3. 12. 2023

I v minulém víkendu koberovská
mládež bojovala na kolbištích arén v rámci lig či přeborů Českého Florbalu

Přípravka:
,,Dne 2. 12. 2023 jsme se v nepříznivém počasí vydali na nejvzdálenější turnaj celé sezony do České Lípy, proto si naši hráči museli v sobotu přivstat.  Naše týmy postupně změřily síly se soupeři SCC Semily, TJ Turnov, FBC Česká Lípa, 1.FBC DDM Děčín IV. Opět se ukázalo, že tréninky se vyplácejí a podali jsme lepší výkony než na minulém turnaji v Semilech. Dne 16.12.2023 nás čeká poslední turnaj roku 2023, dobře se na něj připravíme a po něm už se budeme těšit na příchod ježíška.“ Takto shrnul celý turnaj trenér  Vašek.

 

Mladší žáci:
Kategorie mladších žáků má za sebou další turnaj v rámci přeboru libereckého kraje. Své síly na Smržovce dne 3. 12. 2023 změřili s týmem Panthers Liberec a poté i s oddílem FLORBAL JABLONEC. Celý turnaj zhodnotil tentokrát dlouholetý hráč Koberov, Tadeáš: ,,První zápas s Libercem byl těžký neboť soupeř jenom bránil a asi nechtěl ani střílet góly, to ale my ano. Dále jsme hráli s Jabloncem, který se s námi snažil hrát. Jsem rád, že jsme si pěkně zahráli a oba zápasy nám vyšli. Díky trenérům, hráčům a také fanouškům. Budeme se těšit na další turnaj.“

Dorost T.K.S:
,,Dne 3.12.2023 jsme vyjeli na dlouhý trip až do České Třebové. S sebou jsme si vezli tři nováčky v sestavě, z toho dva byli z kategorie starších žáků. V prvním utkání nás čekal tým Florbal Jablonec. Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře. První třetinu jsme prohráli 0:2. No a když soupeř vsítil na počátku druhé třetiny třetí branku, už to nebylo nic pěkného. Hlavně jsme tvořili zbytečné fauly končící vyloučením. Ke konci druhé třetiny se nám povedla vstřelit branka, konkrétně se jednalo o jednu sekundu před pauzou po druhé třetině. Tato branka nám vlila krev do žil. Do třetí třetiny vlétl úplně jiný tým T.K.S. Od počátku této třetiny jsme hráli to, na co jsme zvyklí a co jsme si řekli před samotným zápasem. Během sedmi minut jsme vstřelili tři branky a ujali se vedení 4:3. Tento výsledek jsme si už pohlídali a vzali všechny tři body.


V druhém zápase jsme se utkali s týmem FBC Hradec Králové. O tomto týmu jsme věděli, že je velmi silný na balónku. Utkání jsme začali velmi dobře, když jsme dokázali jít dvakrát i do vedení. Hradec byl, ale lepším týmem, brzy dorovnal skóre a poté se ujal vedení. My jsme si vypracovali poměrně dost brankových příležitostí, ale neproměnili jsme je. No a když neproměníte sedm ,,gólovek” a naopak soupeř vás za každou promarněnou šanci potrestá, nemůžeme se poté divit konečné prohře 3:8. Děkujeme všem fanouškům za poporu. No a my se už budeme pomalu připravovat na další zápasy, a opět pojedeme do České Třebové, kde odehrajeme zápasy nejen s domácím týmem. Čekají nás tam také Sokoli Pardubice, ale to až 17. 12. 2023.“ Ligu dorostu takto zhodnotil trenér Tomáš Fabián.

Nesmíme také zapomenout na teambuilding, který u této kategorie proběhl v Koberovech 26. 11. 2023. Foto z této akce naleznete ZDE. Za povedenou akci moc děkujeme spolkům TJ Sokol Koberovy a Hasiči Koberovy.

Víkendový výsledkový servis:

Dorost:

T. K. S. TJ Turnov vs. FLORBAL JABLONEC 4:3 (0:2, 1:1, 3:0)
Branky: Drbohlav (Prousek), Kořínek (Vondál), Stěhula, Drbohlav (J. Honzák)

FbC Hradec Králové vs. T. K. S. TJ Turnov 8:3 (1:2, 5:1, 2:0)
Branky: Iker (Prousek), Vaněk, Kořínek (Drbohlav)

Sestava:
B: Bezděk, Adamec,
Šreiber, Stěhula, Vondál, Bažant, Drbohlav, Kyloušek,
Daněček, Kořínek, Vaněk(C), Nayperk
, Hanzl, Bulušek, Iker, J. Honzák, Prousek

koberovský facebook: ZDE
k
oberovská fotogalerie: ZDE