MLÁDEŽ: Koberovský turnajový zpravodaj ze dne 25. a 26. 3. 2023

Koberovská mládež
pokračovala ve svém turnajovém tažení v kategoriích elévů i starších žáků

Elévové:

V sobotu hostila naše družstva Vos a Sršnů na domácí palubovce další týmy z ligy elévů. Jednalo se už o poslední turnaj této sezóny. Týmy Vos a Sršňů sehrály utkání s týmy Fbc Panthers Liberec, FLORBAL Jablonec a Crazíci FBC Liberec. 

Vosy koučoval Ondra Macháček a k výkonu svých svěřenců sdělil: ,,U našich hráček a hráčů došlo od posledních turnajů ke zlepšení jak v týmové hře tak i v individuálních výkonech, v každém zápase jsme dokázali vstřelit i několik branek. V sestavě se nám sešlo osm hráčů, což nebylo mnoho, ale i tak se stáváme stále rovnocenějšími soupeři a turnaj jsme odehráli v dobré kvalitě a hlavně pohodě. Také bych chtěl poděkovat divákům za skvělou podporu.
Tým Sršňů hrál pod taktovkou Michala Fabiána, který také zhodnotil počínání  svých svěřenců: ,,V prvních dvou zápasech proti FBC Liberci a Jablonci se nám podařil vstup a poté jsme hráli naši hru a zápasy jsme si pohlídali. V posledním zápase proti Panthers Liberec se nám nevyvedl začátek a i přes podstatné zlepšení naši hry v druhém poločase se již nepodařilo soupeře přehrát. Chtěl bych poděkovat hráčům za skvělou sezónu a borcům, kteří odcházejí do vyšší kategorie přeji mnoho úspěchu a nepovadající nadšení pro florbal.

 

Starší žáci:

V neděli 26. 3. 2023 starší žáci přivítali na domácí palubovce nejprve tým ze Žatce, poté z Mostu a nakonec sehráli derby s partnerským Turnovem.

Celý turnaj zhodnotila trenérka Štěpánka takto: ,,Navzdory změně času přišli všichni včas, což je chválihodné. První zápas jsme ale jako již tradičně úplně prospali a nepodařilo se nám vsítit dostatečný počet branek, abychom soupeře, který přijel se sedmi hráči porazit. Žatec hrál jednoduše a na rozdíl od našich šancí padal míček z jejich za záda našeho gólmana. Ve druhém zápase už jsme probudili koberovského ducha a domácím divákům jsme předvedli na pohled velice pěkný florbal zakončený vítězstvím. Třešničkou jako vždy bylo derby s Turnovem, kdy se celý tým rval jako lev. Do druhého poločasu jsme vstoupili s jednobrankovou ztrátou. Ačkoli nás domácí fanoušci hnali kupředu, nestal se tah se šesti hráči v poli šťastný. Hru power-play jsme nedokázali využít a Turnov pečetil své vítězství dvěma střelami do prázdné branky.
Děkujeme všem soupeřům a rodičům za skvělou domácí atmosféru.

Výsledkový servis:
FBC Jazzmani Žatec vs. TJ Sokol Koberovy 7:4 (3:2, 4:2)
FBC Vipers Most vs. TJ Sokol Koberovy 3:6 (1:4, 2:2)
TJ Turnov vs. TJ Sokol Koberovy (1:0, 2:1)

 

fotogalerie z víkendu od Jirky Fialy: https://florbalkoberovy.rajce.idnes.cz/Liga_elevu_a_starsich_zaku_-_Zelezny_Brod_-_26.3.2023/
koberovský facebook: https://www.facebook.com/koberovyflorbal