Mládež: Turnajový koberovský zpravodaj ze dne 4. a. 5. 3. 2023

Níže bychom vás chtěli seznámit
s děním okolo koberovského florbalu mládeže. Všichni dělají velké pokroky a neustále se učí ze svých chyb.

Elévové:

V sobotu 4. 3. 2023 odcestovala koberovská družina do nedalekého Jablonce nad Nisou, kde se rozdělila na tým ,,Vosy“ a ,,Sršni“. Sršni pod vedením Michala Fabiána sehráli utkání s týmy, FLORBAL JABLONEC Yellow, SCC Semily – Predators a FLORBAL JABLONEC Blue. Vosy pod vedením Vládi Doležala a Ondry Macháčka ve stejnou doby odehrály zápasy s týmy, FLORBAL JABLONEC Blac, SCC Semily – Lions a v neposlední řadě s týmem Crazíci FBC Liberec blue. Oba týmy šly poté své výkony ,,spláchnout“ do tamního plaveckého bazénu a vše si náramně užili.

Za tým Sršňů turnaj hodnotil Michal Fabián: ,,Jsem velmi rád, že si hráči zahráli opět ve slušném tempu. Chtěl jsem, aby hra probíhala v rychlosti a všichni si zkoušeli nejen přechody přes hráče 1vs1, ale také, aby si uměli naběhnout do volných prostor a také jsem chtěl, aby přihrávky měly tzv. oči. Myslím, že mohu být spokojen s hrou u všech hráčů a třešničkou na dortu byla i zaznamenaná vítězství.“

Za tým Vosáků hodnotil Vladislav Doležal: ,,Jeli jsme do Jablonce nad Nisou s tím, že chceme, aby hráči zkoušeli kromě vedení míčku bez vizuální kontroly, také přechody přes hráče 1vs1. Kromě toho jsme také chtěli být aktivní při bránění, což se nám dařilo hlavně v zápasu s týmem FBC Liberec. U nás v týmu dáváme také možnost šikovným hráčům z kategorie přípravky a tito hráči se nám snaží naši důvěru vracet. A to je strašně fajn.

 

Starší žáci:

V neděli 5. 3. 2023 se starší žáci vydali již podruhé v této sezóně do Ústí nad Labem, kde poměřili síly s týmy, FBC Panthers Liberec ORANGE, FBC Vipers Most a Florbal Ústí B. Do všech zápasů koberovští borci nastoupili pod vedením dua Petr Srbek, Štěpánka Vodhánělová.

Celý turnaj zhodnotila Štěpánka takto: ,,Jako vždy jsme se prvních pět minut rozkoukávali, čehož Panteři využili. Následně jsme soupeře zasypali a to hlavně v posledních dvou minutách prvního poločasu velkým množstvím střel, kdy na soupeřovu brankářku vystřelili snad všichni Koberováci, kromě našeho gólmana. Ani druhý poločas nám ale nestačil, abysme prostřelili fantastickou gólmanku. I když se nám dvakrát podařilo vsítit branku, na soupeře nám to o kousek nestačilo a tak jsme hned v prvním zápase ztratili body. Zbývající dva zápasy také nebyly vůbec lehké, ale štěstí bylo na naší straně a domácí Ústí a poté Most jsme porazili po skvělém výkonu všech hráčů. Další turnaj nás čeká doma a opět nás čeká derby s Turnovem. Budeme proto potřebovat vaši podporu.

Výsledkový servis:
FBC Panthers Liberec ORANGE vs. TJ Sokol Koberovy 3:2 (2:0, 1:2)
FBC Vipers Most vs. TJ Sokol Koberovy 2:3 (1:2, 1:1)
TJ Sokol Koberovy vs. Florbal Ústí B (2:1, 2:1)

fotogalerie z víkendu: https://www.rajce.net/a18376393