Muži A: Výjezd do Jičína body nepřinesl

Svátek nesvátek, muži v pondělí 28. září vyrazili do Jičína, kde odehráli další kolo Divize. Po vypadnutí z Poháru ČF, kdy nestačili na FLORBAL  Litomyšl a nakonec prohráli 9:5, byli odhodláni domů přivézt cenné 3 body. 

Třetí kolo divize slibovalo zajímavý zápas. Přátelském utkání, ze kterého v srpnu koberovští vyšli vítězně, věštilo velké naděje na úspěch. Již od začátku utkání se hrálo ve vysokém tempu. Oba týmy hráli velmi vysunutě a snažili se svým soupeřům znepříjemnit rozehrávku jak jen to šlo. Jako první rozvlnil síť domácích koberovský střelec Tomáš Jiránek, když překonal brankáře střelou nad nohu. Domácí však ještě před koncem první třetiny srovnali a do druhé části tak obě mužstva nastoupila od nuly.

Kompletní fotogalerii ze zápasu s Jičínem naleznete pod tímto odkazem.  Fotogalerii staršího zápasu s Litomyšlí pak zde.

Po první přestávce však mnohem lépe začali domácí. Ve 23. minutě dokázali skórovat hned třikrát a vytvořili si velmi pohodlný náskok. Tato minuta hry se nakonec ukázala jako zlomová. Hra se začala přelévat z jedné strany hřiště na druhou a této skutečnosti pomohla i značná dávka vyloučení na obou stranách. Koberovští se třígólového manka nezalekli. Po střelách Reczaie a Hartla svítil na tabuli stav 4:3 pro domácí a naši borci byli zpátky ve hře. Domácí však zvládli zareagovat a během čtyř minut hry dokázali vstřelit další dvě branky. Před druhou přestávkou ještě dorážkou z brankoviště snížil Zeman a do šaten se šlo za stavu 6:4.

Poslední dějství připomínalo spíš boj a o pohledném florbalu moc nemůže být řeč. Svěřenci Jana Kováře dokázali ještě jednou snížit na 6:5, dvěma góly v poslední desetiminutovce si však 3 body zajistili domácí. Konečné skóre 8:5 tak vypovídá o neproměněných šancích, které muži nedokázali proměnit. Po pohárové prohře s FLORBAL Litomyšl jde o druhou porážku v řadě a koberovští mají rozhodně co dohánět.

Komentář k utkání trenéra Jana Kováře: „Nepodařilo se nám plnit základní pokyny, v klíčových chvílích nás potopily individuální chyby a nepřesnost.“

Pro podrobný zápis z utkání klikněte zde.

Další utkání sehrají muži již tuto neděli 4. října od 17:00, kdy doma na železnobrodské palubovce přivítají Fbc Hradec Králové. Tak neváhejte a doražte fandit!

Děkujeme všem našim fanouškům za podporu a těšíme se na Vás při dalších zápasech i mimo ně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *