Muži A: První divizní zápas a těsné 3 body

Po nepříjemné pauze nastoupili muži k prvnímu zápasu nové sezóny Divize, kdy doma přivítali nováčka Panthers Praha B. Po vlažném začátku i konci utkání naši borci nakonec zvítězili poměrem 6:5. 

Nečekaná přestávka postihla mužský „A“ tým ještě před řádným začátkem sezóny, kdy byl celý tým odsouzen k desetidenní karanténě. První kolo, ve kterém měli muži minulý týden vyzvat tým FBC Všestary, tak muselo být odloženo. První zápas v rámci Divize B náš elitní celek odehrál až tuto neděli, kdy na domácí palubovce vyzval tým Panthers Praha B.

Kompletní fotogalerii ze zápasu naleznete pod tímto odkazem.

Dlouhá pauza byla na koberovských borcích znát již od začátku utkání. V 7. minutě této skutečnosti využili hosté a šli do vedení 1:0. Jak se ukázalo hned vzápětí, tato branka byla pro domácí jako živá voda, po které se opět naladili na zápasové tempo. Již ve 12. minutě krásnou střelou nad nohu hostujícího brankáře srovnal Václav Hartl. Koberovští v tomto tempu pokračovali i nadále a v půlce zápasu vedli už 6:1. Málokdo z fanoušků očekával, že by zápas mohl ještě dostat dramatickou koncovku. Avšak opak byl pravdou. Hosté se ozvali ještě před druhou sirénou, kdy po chybě domácích na středu hřiště snižoval na 6:2 Hanzl, který v samostatném úniku překonal jinak skvěle chytajícího Pfeiffera.

Poslední třetina byla pro domácí velmi trpká, když se jim i přes slušný počet šancí nepodařilo na své konto přidat další vstřelené branky. Šanci tak dostali hosté, kteří po svém třetím gólu v 50. minutě ožili a tlačili domácí ze všech sil. Nedisciplinovanost a vlažnost koberovských hráčů v poslední desetiminutovce dala hostům velkou naději na úspěch a nechybělo mnoho, aby se fanoušci dočkali i prodloužení. Ještě půl minuty před koncem základní hrací doby snížili hosté na rozdíl jediné branky, kdy využili hry bez brankáře. I přes silný nápor hostů však koberovští borci již nepřipustili ztrátu bodů a samotný závěr utkání si pohlídali na soupeřově polovině hřiště. Konečný výsledek 6:5 a první 3 body do tabulky jsou tak odměnou a velkou motivací do dalších bojů.

Komentář trenéra Jana Kováře: „I přes vítězství jsme nepředvedli dobrý výkon a v závěru utkání jsme o výsledek museli ještě bojovat.“

Pro podrobný zápis z utkání klikněte zde.

Další kolo divize muži odehrají příští pondělí 28. září, kdy se vydají do nedalekého Jičína. Ale ještě předtím v rámci 4. kola Poháru ČF na domácí palubovce vyzvou tým FLORBAL LITOMYŠL, se kterým se poperou o postup do dalšího kola. Toto pohárové utkání se uskuteční již tento čtvrtek 24. září ve 20:00 v Železném Brodě. Neváhejte a přijďte nás podpořit!

Děkujeme všem našim fanouškům za podporu a těšíme se na Vás při dalších domácích zápasech i mimo ně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *