Muži A: Dva těžké zápasy, šest bodů v kapse

Po dvoutýdenní pauze čekal naše muže těžký víkend. Rvát se o body vyjeli v sobotu do Mladé Boleslavi, v neděli doma přivítali Českou Lípu.

Sobotní zápas nabídl zajímavou podívanou. První třetinu měli koberovští pod kontrolou, když už ve čtvrté minutě zápasu otevřel skóre Adam Buriánek, kterému do velkého brankoviště přesně přihrál Lukáš Hlava. O minutu a půl později si tato dvojice své role vyměnila a z podobné situace zakončil Hlava. Domácím se podařilo snížit na 1:2, avšak během tří minut dokázal dvakrát skórovat Jan Novotný a zařídil Koberovům vedení už 4:1. Tímto rozdílem skončila i první třetina. Druhá třetina nabídla doslova gólové hody na obou stranách. Aktivnější byli především domácí. Znát to bylo hlavně na gólových příležitostech, kterých si vytvořili až příliš. Vysoká aktivita se jim vyplatila a ze stavu 2:6 dokázali srovnat na 6:6. Koberovští se zdáli být v rozkladu, před koncem prostředního dějství se však ujali slova Jan Novotný a Dominik Reczai a vrátili tak vedení na koberovskou stranu. Po druhé siréně časomíra ukazovala stav 8:6 pro Koberovy, v jejich šatně však muselo být horko. Třetí třetina již představovala litý boj o každý balónek. Oba celky se sice snažili hrát svou hru, pohledný florbal to však nebyl. Domácí pokračovali v silném náporu a byli opět odměněni srovnáním stavu na 8:8. Vítězný gól v padesáté páté minutě zařídil až kapitán Dominik Reczai, když nechytatelnou střelu z výběhu zakroutil na zadní tyč a překonal domácího brankáře. Domácím nezbývalo než zkusit hru bez brankáře. Toho opět využilo duo Novotný-Reczai D. a Koberovy tak dotáhli zápas do vítězného konce. Vyzdvihnout však musíme také výkon brankáře Lukáše Pfeiffera, který vykryl neuvěřitelných 39 střel soupeře a výrazně se podepsal pod výsledek tohoto utkání.

FA MLADÁ BOLESLAV–KOBEROVY 8:11 (1:4; 5:4; 2:3)
sestava: Pfeiffer (Brunclík) – Šikola, Reczai M., Slavík, Zakouřil – Reczai D., Kopáček, Novotný, Hradil, Hlava, Buriánek, Vetro
branky (asistence): 4‘ Buriánek (Hlava), 5‘ Hlava (Buriánek), 16‘ Novotný (Reczai D.), 17‘ Novotný (bez asistence), 23‘ Hradil (Slavík), 24‘ Novotný (Hlava) PP, 34‘ Novotný (Reczai D.), 40‘ Reczai D. (Kopáček), 55‘ Reczai D. (Reczai M.), 59‘ Reczai D. (bez asistence), 59‘ Novotný (bez asistence)
střely: 47:27
hráč utkání: Jan Novotný
úspěšnost brankářů: Lukáš Pfeiffer 82,98%

Komentář k utkání trenéra Jana Kováře: „Z naší strany vybojované tři body. Soupeř byl od poloviny utkání lepším týmem, my jsme naštěstí proměnili většinu nabídnutých šancí a po ztrátě vedení jsme se tak nesesypali.“

V neděli muži na domácí palubovce přivítali soupeře z České Lípy. Zápas měl už od začátku vysoké tempo a dal se tedy očekávat dramatický souboj. Jako první skórovali hosté, když se jeden z útočníků dokázal prosadit z předbrankového prostoru. Hra se přelévala ze strany na stranu a k vidění tak bylo několik šancí od obou mužstev. V jedenácté minutě se trefili i domácí. Po velmi pohledné akci druhého útoku, na konci které stál Lukáš Hlava, byl stav 1:1. Toto skóre však dlouho nevydrželo a přesně po třech minutách hry šli do vedení opět hosté. Ani ne po minutě však udeřil kapitán Reczai, kterému nahrával Marek Šikola, jenž si konečně připsal první kanadský bod v této sezóně. Nic víc se před první sirénou nestalo a do kabin se šlo smírně 2:2. Hned z kraje druhé třetiny se vedení ujali opět hosté a koberovští tak museli již potřetí v tomto zápase dotahovat. To se jim povedlo, když kapitán Dominik Reczai vymetl šibenici. Do konce druhé třetiny se domácím poprvé povedlo převzít vedení, když Michal Slavík využil přesilovou hru. Druhá dvacetiminutovka tak skončila za stavu 4:3 pro domácí Koberovy. V poslední třetině se dal očekávat boj o každý balón a velké drama. Tomu se ale pokusil zabránit znovu Adam Buriánek, který koberovskému celku zařídil už dvougólové vedení. Jenže jedenáct minut před koncem hosté snížili na 5:4. K vidění byl rychlý, tvrdý, avšak férový florbal. Hosté z České Lípy se ještě snažili zvrátit výsledek v početní výhodě při hře bez brankáře, díky výborným blokům koberovských borců se však už neprosadili a muži si tak připsali i druhou víkendovou výhru za tři body.

KOBEROVY–FBC ČESKÁ LÍPA B 5:4 (2:2; 2:1; 1:1)
sestava: Brunclík (Pfeiffer) – Šikola, Reczai M., Slavík, Zakouřil – Reczai D., Janoušek, Novotný, Hradil, Hlava, Buriánek, Kopáček, Vetro, Cvrček, Zeman
branky (asistence): 11‘ Hlava (Hradil), 15‘ Reczai D. (Šikola), 26‘ Reczai D. (Janoušek), 31‘ Slavík (Hlava) PP, 46‘ Buriánek (Šikola)
střely: 35:23
hráč utkání: Marek Šikola
úspěšnost brankářů: Ondřej Brunclík 82,61%

Komentář k utkání trenéra Jana Kováře: „Z vypracovaných šancí jsme dnes měli vstřelit více branek, soupeř se díky tomu ve třetí třetině dostal zpět do zápasu a nakonec jsme o vítězství museli bojovat.“

Chtěli bychom tímto poděkovat všem fanouškům, kteří nás při domácím zápase přišli podpořit. Zároveň bychom Vás rádi pozvali na další a zároveň poslední domácí utkání v roce 2019, které muži odehraji již tuto sobotu 21.12. od 18:30 proti vedoucímu týmu Divize B, FBC Panthers Liberec.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *