Muži A: Třetí vítězství v řadě

V rámci desátého kola divize muži na domácí palubovce v neděli přivítali FbC Hradec Králové. Po urputném boji soupeře zdolali a připsali si tak třetí výhru v řadě.

Oba celky vstoupily do utkání velmi agresivně a nechtěli svému soupeři nechat ani kousek volného prostoru. Znát to bylo především na vyloučeních, když během první dvacetiminutovky bylo rozhodčími rozdáno celkem osm trestných minut a jeden osobní desetiminutový trest na straně domácích. Prvním týmem který skóroval byli koberovští, jenže při dvojitém oslabení tento náskok ztratili. Ačkoli vysoký počet vyloučení vybízel k brankovým hodům, do kabin se šlo za smírného stavu 1:1.

Druhá třetina nabídla o poznání více florbalu. Po rychlých gólech na obou stranách se domácím podařilo odskočit na rozdíl tří branek. Hosté dokázali pouze snížit a druhé dějství skončilo poměrem 5:3. Třetí třetina rychle nabrala na obrátkách. Koberovští během prvních dvou minut dokázali vstřelit dvě branky a čtyřgólový odskok se ukázal být rozhodující. Hosté prokázali velkou sílu, když se nevzdali a začali toto velké manko stahovat. Definitivní klid domácích mohl v případě úspěšného nájezdu přinést Janoušek, a to sice necelou půlminutu před koncem. Jeho oblíbená klička mu však nevyšla. Naopak o deset vteřin později dostali stejnou nabídku hosté a jejich kapitán touto příležitostí nepohrdl a snížil už na 8:6. Naštěstí zbývalo pouhých čtrnáct vteřin do poslední sirény a koberovští nedopustili další změnu skóre. Stav 8:6 se ukázal jako finální a muži si tak dokázali potřetí za sebou připsat tři cenné body do tabulky.

KOBEROVY – FBC HRADEC KRÁLOVÉ 8:6 (1:1, 4:2, 3:3)

sestava: Brunclík (Mauer) – Šikola, Reczai M., Slavík, Zakouřil – Reczai D. , Janoušek, Novotný, Hradil, Hlava, Buriánek, Cvrček, Kopáček, Zeman, Drobný

branky (asistence): 3’ Hradil (Buriánek), 28’ Kopáček (Zakouřil),
31’ Slavík (Hlava), 34‘ Hlava (Novotný), 36‘ Cvrček (Reczai M.),
41’ Buriánek (Hlava), 43‘ Hlava (Hradil), 53‘ Reczai D. (Novotný)
střely: 30:21
vyloučení: Kopáček (2‘), Novotný (2+10‘), Buriánek (2‘), Hlava (2‘), Hlava (2‘)
hráč utkání: Lukáš Hlava
úspěšnost brankářů:  Ondřej Brunclík 71,43%

Komentář k utkání trenéra Jana Kováře: „Díky vyloučením hodně rozkouskované utkání, ve kterém jsme využili většinu nabídnutých šancí. Díky dobře odvedené práci v defenzívě bereme důležité tři body. Děkujeme soupeři za utkání a divákům za výbornou kulisu.“

Děkujeme našim fanouškům za početnou návštěvnost a krásnou atmosféru. K dalšímu utkání nastoupí muži již tuto neděli od 18:00 v Chlumci nad Cidlinou, kde se utkají s týmem FBC Pitbulls Kolín.

Fotogalerie z utkání:
https://florbalkoberovy.rajce.idnes.cz/DIVIZE_Koberovy_-_Hradec_Kralove_17_11_2019/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *